top of page
Inbal Menirav

הטמעת תרבות של Sourcing בארגון - המפתח להצלחה בגיוס

השלב הקריטי באיתור האנשים הנכונים לתפקידים חשובים בארגון, הוא תהליך איסוף המועמדים. אסטרטגיה זו יכולה למשוך מועמדים איכותיים שאינם בהכרח מחפשי עבודה באופן אקטיבי, ובכך לשפר את התאמתם לתפקיד ואת ביצועיהם בעתיד.

אל תטעו - Sourcing הוא אמנות לכל דבר!

כדי להבין זאת, בואו נסקור את התהליך מתחילתו. פונקציית ה- Sourcing הוקמה כחלק מאסטרטגיית הגיוס שלנו, על מנת לסייע באיתור מועמדים מדויק ויזום יותר, לשלוט ב"ראש המשפך" ולשפר את איכות הגיוס הכוללת.

גודל הארגון או הגדרת התפקיד אינם רלוונטיים כאן – בין אם את.ה פונקציה יחידה או חלק מצוות, מבצע.ת Sourcing מקומי או גלובאלי, ה- Sourcing משמעותי ביותר. הוא לא רק מקצר את משך הזמן עד לאיוש המשרה מבלי לוותר על איכות (TTH), אלא גם מאפשר פיתוח אסטרטגיות אפקטיביות עבור כל תפקיד.

 

אז בואו נצא לדרך!

במהלך מסענו, אעמיק בתהליך ה- Sourcing ואציג את השלבים המשמעותיים מנקודת מבטי. 

חשוב לזכור שאף שלב לא יהיה אפקטיבי בהעדר שיתוף פעולה, תקשורת שוטפת ושותפויות עם מחזיקי העניין בארגון.



# ישיבת התנעה אסטרטגית (Kick-off)


ישיבת Kick-off אמורה לסלול את הדרך ולהוות מפת דרכים להמשך. הבנה מעמיקה של צרכי המעסיק היא המפתח להצלחה ב- Sourcing . ידיעה ברורה מהם הקריטריונים והגמישות הנדרשת עבור המנהל המגייס, תסייע ביצירת שני מאגרי מועמדים: אחד ממוקד וצר והשני רחב יותר. המאגר הממוקד יאפשר איתור מהיר של מועמדים מתאימים, ואילו זה הרחב ישמש כרשת ביטחון. 

מילות מפתח הן כלי אפקטיבי ליצירת עניין ולידים פוטנציאליים. שימוש במילים רלוונטיות מגביר את הסיכוי כי התפקיד ימשוך מועמדים פוטנציאליים. 

הדגשת יתרונות התפקיד (נקודות מכירה) תיצור התלהבות ועניין בקרב מועמדים. שימתם במוקד תמשוך מועמדים איכותיים.

הגדרת יעדים היא הכרחית להצלחה בתהליך. קביעת יעד שבועי לכמות המועמדים שיש לצרף ל- Pipe line,  יבטיח ניצול יעיל של הזמן. 

לבסוף,  Sourcing הוא כלי ליצירת התאמה מיטבית לצרכי הארגון, המנהל המגייס ודרישות השוק. שימוש נבון בכלים וטיפים אלו יגדיל את הסיכוי למציאת המועמדים המתאימים ביותר.



# המפתח להפוך למומחה – חקר ומיפוי השוק


תהליך חקר השוק הוא אחד החלקים האהובים עליי, זו ההזדמנות להפוך למומחים בתחום. אני תמיד מדמיינת את עצמי פותרת תעלומה או חלק מפאזל ענק.

אז מהם הרמזים שיסייעו לנו לפענח את תעלומת המועמד האידילי ?

ראשית, יש לאתר חברות רלוונטיות עם תפקידים דומים תוך בדיקת סוג החברה, גודל והמחלקה הרלוונטית שלהן.

שנית, יש להשתמש בתבניות של ותק ותארי תפקידים שונים כדי לאתר מועמדים פוטנציאליים. למשל – "מנהל מכירות" יכול להיות "סמנכ"ל מכירות" , "מנהל מכירות B2B", "מנהל מכירות C2B", "מנהל מכירות טרייד" וכו'.

שלישית, עלינו להבין את ההבדלים בתפקידים בין החברות השונות. למשל, האם האדם גדל לתפקיד זה בחברה אחת או צמח בתחום אחר?

לאחר איסוף נתונים אלו, ניצור לוח מעקב הכולל את הממצאים והתובנות שלנו. זה מסייע בקבלת החלטות נכונה יותר לבעליי העניין ועוזר לקבל תמונה ברורה יותר של השוק. מה הflow של המועמדים, סיבות פסילה או הסרות מועמדות.

עדכון שוטף של המידע על השוק, המועמדים וה- Pipe line, קריטי ליצירת התאמה מיטבית לצרכים של כל הגורמים המעורבים.



# בניית פנייה משכנעת ואפקטיבית


בכתיבת פנייה יש לשאול – אילו גורמים היו מושכים אותי להגיב לפניה זו? מה הדבר הראשון שיתפוס את תשומת ליבי ויגרום לי לשקול להקדיש מזמני היקר לקריאתה ? בנוסף, הפנייה צריכה להיות מובנת וברורה.

אני ממליצה על שלושה שלבים חשובים בפניה:

1.     כותרת ופתיחה - יש ליצור כותרת מעניינת ופותחת הכוללת את נקודות המפתח של המשרה. לכותרת תפקיד חשוב במשיכת עין הקורא. היו קצרים ומדויקים והדגישו מילות מפתח רלוונטיות לתפקיד. לגבי הפתיחה, הציגו את עצמכם ואת החברה והסבירו מהי סיבת הפנייה.

2.     גוף – גוף הפנייה צריך להכיל תיאור בהיר של התפקיד, הארגון, תרבותו והיתרונות הצפויים למועמד המתאים במידה ויאייש את התפקיד.

3.     סיום פניה בקריאה לפעולה – הזמינו את המועמדים לשליחת קורות חיים, פנייה לראיון או יצירת קשר.

בדיקת הפנייה לשגיאות ודיוק בפרטים הכרחית לפני הפצתה. בנוסף, מומלץ לבצע בדיקות השוואתיות בין קבוצות שונות. השתמשו בגרסאות שונות של הפנייה ושלחו לקבוצות שונות של מועמדים. בדקו איזו גרסה גורמת לשיעור תגובה גבוה יותר.

השתמשו בטיפים הללו כדי לבנות פנייה אפקטיבית שתביא לכם את המועמדים הטובים ביותר לתפקיד.



# בקרה שוטפת לשיפור מתמיד של התהליך


למרות שתהליך הגיוס עשוי להיראות ממושך, הצלחתו מחייבת תנועה מהירה וביצוע בקרה רציפה החל משלב ההתנעה ועד לאיוש המשרה. יש לבצע מעקב ובקרה על בסיס נתונים תוך כדי תנועה, על מנת לשפר באופן מתמיד את המתודולוגיה ויעילות התהליך.

בכל שלב של התהליך, יש לבדוק עמידה ביעדי ה-KPI שהוגדרו בפגישת ההתנעה (Kick-off). כמו כן, בדיקת קצב התקדמות המועמדים בין השלבים תאפשר הבנה טובה יותר של התהליך והקצאת משאבים בהתאם.

לאחר איוש המשרה, מומלץ לבצע רטרוספקטיבה וללמוד מה ניתן לשפר בעתיד. מידע זה יכול לעזור לכם לשפר את תהליך הגיוס שלכם בעתיד.




# ניתוח נתונים - המפתח להבנה מעמיקה של תהליך הגיוס


ניתוח נתונים שיטתי הוא כלי הכרחי להשגת הבנה מעמיקה של תהליך הגיוס וקבלת החלטות נבונות לגביו. ניתוח נכון של הנתונים מאפשר מענה על שאלות חיוניות:

·        אילו מועמדים מתקדמים ומדוע?

·        היכן נמצאות לנו הזדמנויות לשיפור?

·        האם דרישות התפקיד הולמות את הכישרון הזמין בשוק? 

על מנת להפיק תועלת מלאה מהניתוח, יש לאסוף נתונים רלוונטיים תוך הגדרת מטרות ברורות. ניתוח מוטה של הנתונים עלול להוביל למסקנות שגויות.

בנוסף, ניתוח נתונים יכול לעזור בקבלת החלטות מושכלות יותר לגבי תהליך הגיוס. למשל – מהם הצעדים הבאים שלכם ובכך להגדיר בהתאם Action items.

 

המפתחות להצלחה ב- Sourcing


במבט לאחור על מה שלמדנו מהתהליך, אפשר לזהות מספר טיפים מרכזיים שיכולים לסייע בהצלחת תהליך הגיוס:

·        חיוני להפוך למומחה בשוק - להבין לעומק את השוק, את דרישות התפקידים השונים ואת מאגר הכישורים הזמין. 

·        מדובר בתהליך צוותי המחייב שיתוף פעולה, ידע וקשרים בין כל הגורמים המעורבים.

·        ניתוח שיטתי של הנתונים לאורך הדרך מאפשר הפקת לקחים ושיפור מתמיד.

·        יש להיות גמישים ולהתאים את התהליך לצרכים משתנים מבלי לחשוש מחדשנות.

חשוב לציין כי הטיפים הללו שזורים זה בזה ואינם ליניאריים. לדוגמה, על מנת להפוך למומחה בשוק, יש צורך בשיתופי פעולה עם גורמים שונים לצורך איסוף מידע רלוונטי. בנוסף, כדי לבצע ניתוח נתונים אפקטיבי, נדרשת הבנה מעמיקה של השוק ומאפייניו. הטיפים הללו יוצרים מעגל סגור שבו כל אחד מהם מזין ותלוי באחרים ויחדיו הם מובילים להצלחה.

יישום עקבי של הטיפים הללו יגדיל משמעותית את הסיכויים להצלחה באיתור המועמדים המתאימים ביותר.




זווית אישית


Sourcing הוא נושא שמרתק אותי מאוד. בעיניי הידע כמוהו כפאזל גדול - כל פיסת מידע, קטנה ככל שתהא, תורמת להשלמת התמונה הכוללת. את נושא ה- Sourcing אני יכולה לנתח שעות ארוכות בלי להתעייף.

אל תהססו לפנות אליי בכל שאלה או לשתף בפלטפורמות העובדות עבורכם. אני מוכנה תמיד ללמוד מאחרים ומקווה בהחלט לסייע גם בידע וניסיוני האישי.


בהצלחה,

ענבל


צפייה 10 תגובות

Comments


bottom of page