top of page
Inbal Menirav

שיקום מורל הצוות בעקבות אסון: סיוע לקבוצות בתיקון והתמקדות מחדש בעקבות השכול

כאמא צעירה וכאשת משאבי אנוש עם ניסיון של למעלה מעשור, אני מבינה כיצד אובדן של אדם אהוב או אירוע טראומתי לאומי, יכול לזעזע את תחושת היציבות והמטרה של העובד. המטרה שלי היא לספק הדרכה כיצד מעסיקים יכולים לעזור בחמלה ותחושת אמפתיה לצד טיפים מעשיים, לתקן ולהחזיר את המורל.


כאשר עובדים נתקלים באסון, בין אם זה מוות בלתי צפוי של קרוב או אירוע קטסטרופלי שמשפיע על החברה כולה בימינו (7.10 השבת השחורה), עובדים מושפעים מאוד מבחינה רגשית.


המורל יורד באופן טבעי כאשר אנשים מתמודדים עם אובדן ושכול, זעם, עצבות ורגשות אחרים. על פי סקר של גאלופ בנושא רווחה במקום העבודה, 72% מהעובדים שסבלו מאובדן ואסון, המעסיקים דיווחו לאחר מכן על מעורבות נמוכה יותר של העובדים. הביצועים והפרודוקטיביות מושפעים גם מירידה זו במורל. כדי לסייע לצוות בעיבוד טראומה ובהחזרת המורל, על המעסיקים לפעול באופן יזום ובעקביות.


בעקבות טרגדיה, מעסיקים חייבים לספק לעובדים את המרחב והתמיכה שהם צריכים, על מנת לעבור את תהליך האבל הרגיל. אפשרו לאנשי הצוות לקחת הפסקות הכרחיות ולספק להם שירותי ייעוץ, בין אם באמצעות תוכניות תמיכה ובין אם באמצעות שירותים קהילתיים. "מתנות קטנות" כמו פרחים, ארוחות או שוברי מתנה, מראים לעובד שאכפת לך ממנו. אפשרו לאנשי הצוות מפגשים בהם יוכלו לפרוק את רגשותיהם ולקבל קצת מענה.


עוד מחקר, על פי Journal of Business and Psychology, מראה כי כאשר אנחנו מאפשרים לעובד זמן להתאבל או לעבד את רגשותיו לפני חזרתו ל-Full-time, מסייע לעובדים להחזיר את המעורבות והביצועים שלהם מהר יותר לאחר אסון.



אז מה אפשר לעשות ? טיפים מעשיים:

המשיכו לתת ערך גבוה לטיפול וחיבור העובדים כאשר הם חוזרים לעבודה. ארגנו שיחות בקבוצות קטנות על מנת שהעובדים יוכלו להביע את כל הרגשות שלא נאמרו ובעיקר להבין שהם לא לבד. עודדו קבוצות עובדים המחזקות קשרים ומספקות תמיכה זה לזה. כמעסיקים, הפגינו פתיחות בכך שתהיו פגיעים בעצמכם (role model). הפגינו חמלה על ידי יכולת הסתגלות, "חגיגת נצחונות קטנים" על עבודה טובה. [מחקר של סטנפורד מצא כי פעולות אלו מגבירות את המורל].

צוותים צריכים לחזור בהדרכה לאחריות הליבה שלהם תוך הבעת אמפתיה. הכירו בכך שיהיה שינוי בדחף שלהם ובמשמעות מאשר מקודם. הסבירו את הערך שהמאמץ מוסיף ואפשרו לאחרים לראות את ההשפעות המועילות שלו.


הציעו פעילויות אשר מבטאות אחדות והשראה, כמו פעילויות התנדבות או פעילויות ספורטיביות. הדגשת השגת יעדים אלו והשפעה פרו-חברתית בעקבות אסון, מעלה את החוסן והמורל.


ומה לגבי ה-Long-run?

עם הזמן, תתכננו תוכניות ב-On-boarding אשר נותנות תשומת לב על בריאות הנפש וודאו שמורל העובדים לא יירד. זה יכול לכלול הדרכות על ריפוי טראומה למשל. שמרו על מדיניות "דלת פתוחה" ושמרו על מורל העובדים על ידי מתן תוכניות פיתוח קריירה, סיכויים לצמיחה, תגמול בריאות ותרגילים לגיבוש הצוות. לאחר אסון, העובדים צריכים להרגיש שהם "מטופלים" היטב.


לסיכום:


לאחר טראומה, מנהיגות עסקית חייבת להמשיך לגלות אמפתיה ומסירות לשיקום מורל העובדים. צוותי העובדים יכולים להתאושש ולהתמקד מחדש בהדרגה על ידי יישום שיטות מיידיות וארוכות טווח על מנת להציע תמיכה רגשית, לחדש את המשימות הרגילות בעבודה ולשמור על המורל לאורך זמן.

ולכולנו, תזכרו שהצער ותחושת חוסר הוודאות שאנו חשים בימים אלו, עשוי להיראות עצום. שימו לב שבעזרת חמלה כלפי עצמנו ותמיכה מאחרים, אנחנו יכולים להחזיר בהדרגה תקווה ומשמעות.



2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page